Читанка, Седмица 64

Ако сте останали с някакви въпроси след прожекцията на Прометей, прочетете тази статия.

На 12 Юни почина един от пионерите на графити културата, Wayne “Stay High 149” Roberts.

Освободете си час два, за да изгледате наградите на сайта Vimeo и страшната селекцията от клипове на Bobby Womack в Pitchfork.

Запознахме ви с фестивалите, които искаме да посетим – удобен момент да ви накараме да внимавате с ето този текст за трагедиите от миналата година.

Все още не сме изгледали последния сезон на Mad Men, но създателят на сериала Matthew Weiner ни вкара в играта от последните 12 серии.

Steve Jobs е пушил марихуана и хашиш от време на време. Действала му креативно и успокояващо. Май и параноята го е удряла от време на време.

Електронните артисти и диджеите са новите звезди в клубовете на Лас Вегас. Въпросът е какво ще се случи когато туристите започнат да се интересуват от нещо друго? SPIN подхождат критично към темата.

© Michael Williams / A Continuous Lean

Мr Porter откриват временен магазин в Ню Йорк, за да се приближат малко повече до реалните си клиенти. Поводът – новият сезон на сериала Suits.

MUTEK превърна Монреал в столица на електронно композираната музика поне за седмица, Creative Apps с анализ на най-доброто от фестивала.

Tumblr откритието на Банев тази седмица – Chuck Palahniuk. Нашето – Champagne Facials, иначе казано – привидно красиви жени, които се заливат с шампанско.

Flavorwire представят 30-те книги, които трябва да прочетете преди да навършите 30.

Как да накараш една жена да иска да спи с теб? Все още се учим. Американците са се запалили по секс учителите.

Голямата снимка на Boston.com е посветена на България.

Първите шест месеца от 2012 почти отминаха,  SPIN преговарят 40-те най-добри албуми досега.

20 години по-късно, GQ разказва историята на най-великият спортен отбор, събиран някога – американският баскетболен dream team от Олимпиадата в Барселона през 1992.

Малко история и снимки зад кулисите на шедьовъра на Alfred Hitchcock – Психо.

The New York Times разказват как нарко картела Sinaloa управлява мултимилионния си престъпен бизнес.

Приятно четене и хубав уикенд.