Theophilus London

Theophilus London свири с групата си на поредното ReelFeel парти като част от световното турне Tour De Roses. Срещаме се с един от интересните нюйоркски артисти напоследък малко преди концерта му в Sofia Live Club. Theophilus говори най-вече за работата с музиканти като Dave Sitek (TV on The Radio) и Devonté Haynes (Blood Orange), живота и записите в Ню Йорк, развитието на LVRS, новото неприлично стриптийз бар парче с един от идолите му – Big Boi, и други неща.

Не го разпитвахме излишно за изключителния му личен стил, защото така или иначе ще прочетете всичко в интернет. Концертите му обаче са съвсем друга история, която трябва да бъде изпитана на живо – Theophilus се чувства много добре, когато свири пред малка ентусиазирана публика, в която може да се мята неколкократно, флиртува успешно и представя стегнат сет от оригиналните версии и ремиксите на песни от първия си албум, различните микстейпове и няколко композиции от предстоящия Rose Island.

Видеото е снимано и монтирано от Under-the-line.tv. Звукът е на Ник Николов, а музиката – Wine and Chocolates (Times Are Weird These Dayz) и Golden (ново парче, продуцирано от Twin Shadow) на Theophilus London. Новият му албум Rose Island излиза скоро.