Седем

Приключваме седмицата със седем клипа (по един за всеки ден) от предстоящите (с едно малко изключение) албуми и EP-та на групите и артистите, които слушаме напоследък.

[vimeo]http://vimeo.com/36275974 [/vimeo]

Ben Browning – I Can’t Stay

Басистът на Cut Copy не само издава нов солов проект, но и режисира видеото към първото парче от него I Can’t Stay – весело парче с познатия позитивен синтпоп звук на Cut Copy, но с малко повече цигари. Видеото пък е красиво и нискобюджетно (но от добрите), Ben се размотава с двете мадами Lani Sommer и Phoebe Taylor на някой австралийски плаж, а ние се чудим каква по дяволите е тази диета с червено вино, грозде и рози. EP-то Lover Motion излиза на 19 март.

[vimeo]http://vimeo.com/36157760 [/vimeo]

M. Ward – The First Time I Ran Away

Matthew Stephen Ward е известно име в oрегонската сцена, което доста успешно превърна актрисата Zooey Deschanel в инди фолк икона благодарение на дуета с блестящо име She & Him. The First Time I Ran Away е първата песен от седмия солов албум на Ward, което ни обсебва доста повече от Bon Iver със своите китари, сантиментална мелодия и простичка история. Достатъчно причини да простим отсъствието на Deschanel от анимационното пътешествие във видеото. A Wasteland Companion излиза на 10 април.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=mIMMZQJ1H6E[/youtube]

Santigold – Disparate Youth

Santi White e непостоянна жена, която не вече четири години се мъчи да издаде втори албум. И макар да работи спорадично по собствената си музика (последното собствено парче Go с Karen O се появи през миналата година), Santi работи по колаборации с какви ли не артисти като легендите Devo, появява се в албумите на Spank Rocк и Beastie Boys, а сега и предстои и песен с и Earl Sweatshirt от Odd Future колектива. Disparate Youth е първият нормален сингъл от втория албум на Santigold след неубедителното Big Mouth отпреди месец. Тук вече нещата си идват на мястото с ню уейв синтезатори, нарязани китари и типичното за Santi лишено от емоционалност пеене за lives worth fighting for. Видеото също не разочарова – Santi пристига на управляван от деца остров ала планетата на маймуните, не ги бави много много и ги хипнотизира (децата, не маймуните) със своя пръстен докато не им побелеят очите. Страшна работа. Master of My Make-Believe излиза на 1 май.

[vimeo]http://vimeo.com/35139377[/vimeo]

Citizens! – Reptile

Взимаме назаем парчето на Citizens!Nite Versions – английска инди поп група от слаби момчета, които записват за френския лейбъл Kitsune. Хореографията на танците в Reptile дължи много на Jarvis Cocker. Последният би одобрил. Reptile излиза на 19 март.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=SbuEDkPOq9I[/youtube]

Chromatics – Candy

Chromatics да вземат да преодолеят проблемите с мастеринга и да издадат новия си албум Kill for Love докато още се носят по вълната на успеха на Drive. Оказва се, че Italians Do It Better в техния случай означава не само по-добре, но и по-бавно, затова няма как да не сме щастливи от появата на видеото към Candy, пореден нов сингъл след Lady и кавърa по Neil Young Into The Black. Книгата на Helmut Newton Pages From The Glossies и кърваво червен лак в леко притеснителното видео. Kill for Love излиза скоро (да се надяваме).

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Po0NF2HssIk&ob=av2n[/youtube]

The Shins – Bait and Switch

За малко да си помислим, че James Mercer ще изчезне напълно след последния албум на групата му The Shins и ще живее само в саундтраците на готините независими филми като Garden State. Но господинът е прекалено талантлив, за да стои на едно място. През 2009 се съюзи с Danger Mouse за проекта Broken Bells, година по-късно се разписа и със самостоятелен дебют. Bait and Switch е втората нова песен от албума Port of Morrow, в чието видео групата си свири спокойно в някаква репетиционна, която наподобява ловджийска дървена колиба. Малко разнообразие от домашния апокалипсис в предишното видеo към Simple Song. Port of Morrow излиза на 20 март.

[vimeo]http://vimeo.com/37584435[/vimeo]

Summer Camp – Losing My Mind

Jeremy Warmsley и Elizabeth Sankey нямат нов албум, но пък продължават да издават клипове от дебюта си Welcome to Condale. Losing My Mind събира всякакви странни герои, изтормозена котка и червените пуловери на Summer Camp за фотосесия за училищния албум. Welcome to Condale e на пазара, Summer Camp свирят в Истанбул на 8 април.