Три цвята сиво

© Thomas Kletecka

Следим отблизо Simon Spurr – едно от най-интересните британски имена в американската мъжка мода през последните няколко години. И докато Thom Browne експериментира прекомерно с дължини и силуети, Tim Hamilton I Robert Geller са се отдали на експериментиране с материи и се докосват отдалеч до heritagе стила, а Michael Bastian прави революция в отпуснатия и непретенциозен preppy гардероб, Spurr прави костюми, в сиво. Всяка следваща колекция е нов експеримент с границата на това докъде може да стигне силуета и кройката на рафинирания джентълмен.

© Thomas Kletecka

Колекцията за следващата есен на Simon Spurr не се отклонява особено от основната тема в работата му – английският модернизъм. Този път дрехите са вдъхновени от лондонските фотографии на Robert Frank и елегантния и изискан стил от началото на 20 век, като едновременно с това дават отговор на това как би изглеждал традиционният костюм от 60-те на Tommy Nutter в наше време. Един от повтарящите се мотиви е огромната шарка с зъб от хрътка върху костюмите, връхните дрехи и пуловерите. Шотландското каре и туид се допълват добре с геометричните фигури и жакардови пуловери.

© Thomas Kletecka

Все пак не бива да говорим само за сивото в колекцията – цветовете този път са изключително разнообрази: кафяво, тъмносиньо, черно, бордо. Обърнете внимание и на спортните сака с контрастни ръкави (като цвят или материя).

Simon Spurr e нa www.simon-spurr.com. Няма много магазини по света, но за сметка на това са предлага в Mr Porter. Цените засега за леко непосилни за нас, но е хубаво да се ослушвате за редовните разпродажби на мостри, особено ако сте в Ню Йорк.