Шведски поп

Запознахме се за първи път с музиката на Miike Snow малко преди да ги гледаме на живо в Сърбия точно по времето, когато обикаляха Европа и Америка с първия си жесток едноименен албум, а ние не предполагахме как двама от членовете на групата, приятелите от детинство Christian Karlsson и Pontus Winnberg, всъщност работят като композитори на песни за Britney Spears, Kylie Minogue, Madonna и Мs.Dynamite. Дотогава Miike Snow е само идея и странично забавление на трима музиканти, които знаят как се прави добър шведски китарен и синтетичен поп с красиво пиано – преслушайте Animal, Black & Blue и Silvia като доказателство. Осемнайсет месеца и турне в 27 страни по-късно, групата се завръща с втория си зрял албум Happy To You, едно от най-очакваните заглавия от Boyscout за 2012.

Вокалистът Andrew Wyatt, Christian Karlsson и Pontus Winnberg са се вдъхновили от най-значимите моменти в поп, рок и електронната музика, за да създадат величествен и много обсебващ звук и композиции, които отвеждат слушателя направо в дълбоките гори на Швеция. Продукцията както може да се очаква е изключителна, очакваме още повече брас секции и живописни оркестри. Pontus Winnberg разказва как групата започва да работи по Happy To You като едно цяло, което им помага изключително много на емоционално ниво. Албумът е записван в различни студия в цялата страна и е продуциран от самата група.

Досега сме слушали само две от песните в него, Devil’s Work и новият сингъл Paddling Out, красивите баладични вокали на Andrew, запомнящ се електронен ритъм и триумфална духова секция. Достатъчно причини, за да сме крайно нетърпеливи.

[soundcloud]http://soundcloud.com/miikesnow/sets/happy-to-you/[/soundcloud]

Happy To You излиза на 26 март. Повече за Miike Snow – ето тук.