Вчера, днес и утре

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=Jgyn8WS4XwM[/youtube]

Неделната киновечер на Boyscout започва с класиката на Vittorio De Sica от 1963 – Вчера, днес и утре (Ieri, oggi, domani). Изключително забавната и изискана комедия с награда Оскар за най-добър чуждестранен филм се състои от три кратки истории, които описват италианските социални нрави чрез връзките, взаимоотношенията и любовта на три двойки в три различни града на Италия.

Отделните части носят имената на главните героини. Adelina (Неапол) е принудена да търгува с контрабандни цигари и да ражда деца всяка година, за да избегне описване на имуществото и затвор. Егоистичната светска дама Anna (Милано) е пренебрегната от съпруга си и обмисля дали да се впусне в афера с артиста Renzo. Момичето на повикване Mara (Рим) завъртя главата на наивен млад студент от духовната семинария, сблъсква се с упоритата му баба и дава обет за целомъдрие.

Ролите на трите двойки в тази изключителна комедия се изпълняват от Marcello Mastroianni и Sophia Loren. Той – изключително харизматичен актьор и един от най-добре облечените мъже на своето време, а тя – италианска красавица във време, когато истинските жени са били чувствени, пищни, класни, духовити, съблазнителни и премерени дори когато правят стриптийз.

Може да прегледате сборника на Alberto Moravia Римски разкази за още подобни истории и да не забравяме, че намаленията в магазините за добро мъжко и дамско бельо продължават.

Ние продължаваме последователно с новия епизод от втория сезон на Под прикритие и Кечистът по БНТ1 след 20:30.