Звук и светлина

Единствената причина да пазим лоши спомени от Faith No More е в участието им на сръбския Exit преди две години, когато съсипаха PA системата и лишиха публиката от оглушителния звук и визия на Тhe Chemical Brothers. Можем да разсеем раздразнението си с психеделичното лайв шоу The Chemical Brothers: Don’t Think. Това е първият концерт на групата, заснет с двадесет камери на японския фестивал Fujirock преди половин година. Режисиран е от Adam Smith (първите епизоди на Dr Who и Skins), който  работи с групата още от първия им концерт през 1994: от скромното начало с прожектиране на слепени 16мм филмови ленти зад групата на нелегални рейв партита до създаването на цял албум с визуални ефекти за миналогодишния Further.

След 18 години работа по концерти на The Chemical Brothers, най-накрая заснехме един на филм; може да се каже, че този филм е правен 18 години. Исках да заснема какво е чувството да си в публиката по-време на шоуто, както и да покажа визуалните ефекти от него. С материала видяхме как музиката и визуализацията се смесват и как емоционално афектират и се свързват с публиката. 

Опияняващите халюциногенни мултимедии са описвани като междугалактическо пътешествие на Алиса в страната на чудесата. Съ-режисьор е Marcus Lyall. Двамата правят визуализацията и цялостното осветление, както и дизайна на концертите на групата през последните пет години.

Вероятно много хора се чудят дали не е тъпа идея да гледаш асид хаус концерт в киносалон с пуканки. Всъщност идеята е гениална, особено ако хората станат да танцуват още на първата песен – никой не те настъпва, виждаш прекрасно без да ти пречат високите хора, звукът и картината са еднакво ясни и силни навсякъде и можеш да скачаш и крещиш колкото си искаш. Както се е случило на предварителните прожекции в Лондон. Представяме си само какво жестоко парти може да се получи пред огромния екран на IMAX в София.

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=21UItm9UCr0[/youtube]

The Chemical Brothers: Don’t Think e в избрани кина в Англия и Ирландия само на 3-ти февруари. Ако сте в Лондон, честито. Билетите се купуват онлайн ето тук. Повече за The Chemical Brothers има на официалната страница на групата и във Facebook.

Ново, 09.02.2012: Филмът излиза на DVD, Blu-Ray и като специален бокс сет с книжка в ограничен тираж на 26 март. Всички версии ще се предлагат с допълнително лайв CD от концерта на групата във Fuji.