Boyscout подкаст – Любо Урсини

© Васил Германов

Според Васил Иванов от Elevate, Resident Evil е най-подходящото заглавие за живота на Любо Урсини през последните седем години. Резидент е на Yalta Club, Solar, Blame и Sunday. Evil, защото само аз си знам какво е да работиш с труден характер като неговия. Иначе Урсини е доста симпатично и отдадено на интелигентната и повдигаща електронна музика момче, което предпочита дългите сетове (концепцията Blame), има енциклопедични познания относно Star Wars и героите на Marvel и не на последно място, отличен вкус за жени и шампанско.

Идеята на Blame Podcast бе набързо да представя в не повече от 70 минути какво се случва в маратонските 8-12 часови сетове. Подходът към последния микс e горе-долу същият с тази разлика, че се опитах да си представя каква би трябвало да бъде линията в музиката на едно Boyscout парти за възпитани мъже и класни жени – малко диско, малко фънк, малко мръсотия (Todd Terje, Kraak & Smaak, Friendly Fires, Metronomy, Benoit & Sergio, Еwan Pearson – бел.ред.). Селекцията на песните и записът ми отнеха около десет дни, но се забавлявах. Честно. На живо ще е още по-силно като преживяване, ако направите такава вечер.

Еми, ще направим.

Повече за Любо Урсини – тук и тук. Можете да го слушате тази събота след Joris Voorn и седмица по-късно преди и след Dubfire. Ще се включи и на Solar Christmas в края на месеца, точно на Коледа.