Ново диско

Днес по летни причини хвърляме поглед към ню диско сцената и представяме петте ни любими видео клипа оттам напоследък от познати и непознати имена като Tensnake, Azari & III и CSLSX.

Something About You е една от двете нови песни в EP-то Live+ от това лято на Tensnake. Германецът, който набра огромна популярност с вече класическото Coma Cat миналата година, ни замисли и развесели колко много изглеждаме като деца отстрани всъщност. В което няма лошо, много ясно.

 

Manic е новият сингъл от предстоящия албум на Azari & III, който наскоро споменахме (официалната дата вече е 11 август ). Видеото, подобно на песента, разчита на насечена ритмичност с леко психеделичен оттенък, и напомня за възродената воуг култура или какво друго не могат белите мъже освен да скачат.

 

Hercules and Love Affair пуснаха видео за втория сингъл от недооценения си от критиката и класациите втори албум Blue Songs (бива си го, според нас). С красивите си вокални и струнни  линии Painted Eyes би звучала съвсем намясто и на дебюта на групата и макар видеото на моменти повече да прилича на реклама, успява да създаде нов живот за песента.

 

CSLSX са още един музикален колектив. Базирани са във Филаделфия, но иначе стигат до Франция, Унгария и Великобритания. Експериментират с електронна музика и визуални ефекти. Keep On Shining например е подчинен на силно осемдесетарска естетика и почита една от иконите на френското кино – Isabelle Adjani.

 

Himan е 26-годишиният французин Julien Lacroix. От тийнейджър е запален по музика и казва, че до ден днешен е силно повлиян от Music Sounds Better With You – айляшкият ми ремикс на песента на  Thomas Bangalter, Alan Braxe и Benjamin Diamond е тукNovalaise e едно от по-лежерните парчета от дебютното му EP Initial, което можеш да чуеш и купиш оттук. Видеото е заснето в Мелборн и Сидни, където лятото тепърва предстои, мамка им.