Читанка, Седмица 19

Аdam Zenou, един от най-известните колекционери на маратонки подрежда своя личен Топ 25. Режисьорът Jake Davis не остава по-назад и споделя 25-те най-стилни хип-хоп видеоклипа за интернет изданието на Complex.

Пропитият с рокендрол история Chelsea Hotel затваря врати за неопределено време, а 90-те години отказват да умрат.

Complex снимат новата любимка на Америка, доящата Kate Upton. Има и кратко behind-the-scenes видео.

Cristiano Ronaldo е добър футболист, спор няма. Южноафриканското GQ снима приятелката му, рускинята Irina Shayk, и Cristiano Ronaldo не ни интересува повече.

Nirvana и The Strokes са удостоени със специални tribute албуми от Spin и Stereogum. Спорно е колко са добри обаче.

Феновете на The Smiths предпочитат да рисуват комикси вдъхновени от групата, отколкото да създавате самоцелни tribute албуми.

Guardian проверява има ли всъщност ислямска пънк сцена.

Фотографската находка на седмицата — Ню Йорк през 40-те.

Ако не харесвате статични изображения, новият филм на Lars von Trier ще се казва Nymphomaniac и ще излезе в две версии — една по-софт и една хард.

Чудили ли сте се откъде идва името на Audi, Coca-Cola, eBay?

Седмицата беше тежка за американската икономика, която се удави в заеми. Междувременно излезе новината, че Apple има повече пари от държавата. Намираме логика в това, след като само iPad продажбите на марката са по-големи от целия компютърен бизнес на Dell. Леонарди ди Каприо пък се превърна в най-печелившият актьор на 2010, с 77 милиона долара приходи.

The Independent публикува интересни кадри една от най-затворените държави в света – Северна Корея, заснети от фотографът на AP David Guttenfelder.

30 велики момента от 30-годишната история на МТV и господството на женската музика в музикалните чартовете.

Съботното интервю — Waka Flocka и Dimitri Enrlich интервюират новото чудо на хип-хопа, Тyler the Creator.