Мелина

Красивото момиче на снимката е Мелина Крумова – на 23, с нормално детство близо до София, обикновено средно образование в България, бакалавърска степен по финанси от университета Richmond в Лондон и нездравословен интерес към покера на маса и пред компютъра. Някъде през годините се увлича по свиренето на акустична, електрическа и бас китара и започва да мисли как да превърне любовта си към музиката в нещо, с което да се забавлява и в което да вложи част от познанията си по числа и управление на проекти.

Харесахме я още преди да ни покани в Rock School – много уютна рок школа в черно и червено, в която всеки (без ограничение на възрастта и музикалните способности) може да се запише на уроци по китара, барабани, бас, пеене и пиано. За създаването и огромния ремонт на бившата шивашка мини фабрика помагат цялото семейство и приятелите на Мелина. Тя твърди, че идеята да създаде подобно място е по-скоро с идеална цел и не гледа на проекта като бизнес. Инвестира всичките приходи от уроци в разширяване на школата, справедливо заплащане на учителите и обособяване на звукозаписно студио за работа с приятели и учениците, които свирят в групи (така е най-интересно, всеки иска да стигне до това ниво някога).

Мелина Крумова е доста лъстив пример за това как можеш да направиш нещо хубаво с добра идея, достатъчно силна мотивация и доброволен усилен труд от вдъхновените си приятели. Както споделя в краткото интервю по-долу: всичко е хубаво в рок училището; няма лоши неща там. Няма лоши хора.

[vimeo]http://vimeo.com/24673241[/vimeo]

Rock School е в София на бул. Христо Ботев 89. Снимките и видеото са на Васил Германов, интервюто е монтирано от Георги Янакиев. Добри момчета и едно момиче.