Минути за инди

Мацки по бели бански, вълшебни кревати, калейдоскопични обяснения в любов и много носталгия. Всичко това (и още) в пет нови видеа от инди сцената. Има кадри, които не са за много подходящи за офиса в първия и последния. Добре, че е неделя, накъде отива този свят и т.н.

 

[vimeo]http://vimeo.com/24342898[/vimeo]

Любовната ни история с Alex Zhang Hungtai, известен като Dirty Beaches, започна в първия момент, в който чухме Sweet 17. След това един месец живяхме с Badlands, а когато видяхме това негово живо изпълнение на Golden Blonde, вече нищо друго нямаше значение. Клипът за Speedway King е заснет и режисиран от Hungtai сред замайващите светлини на Лас Вегас и е почти толкова трескав и трежовен като песента.

 

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=9PnOG67flRA[/youtube]

The Bay е от третия любовно носталгичен албум на Metronomy The English Riviera. Подобаващо видеото е заснето по английското крайбрежие в еднo местенце наречено Торки, което обаче всъщност не изглеждало баш като в клипа, в който има повече женски крака от видео на Chromeo. Което само по себе си е постижение.
[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=IWD8b9eIROI[/youtube]

В началото на месеца се появи четвъртият албум на родените в Алабама сестри балерини Catherine и Allison Pierce, известни като The Pierces. Първите им три албума получават слаби отзиви и за малко въобще да не се появи новият You & I. По него момичетата обаче работят с басиста на Coldplay Guy Berryman и с Rik Simpson, работил също с Coldplay, но още с Portishead, Jay-Z, PJ Harvey. Албумът е приятно шейсетарски, а гласовете на момичета се допълват толкова добре, че на моменти напомнят на хипарска версия на ABBA. След You’ll Be Mine и Glorious следващият сингъл ще е It Will Not Be Forgotten. Докато излезе видеото към него, гледаме романтичното We Are Stars.


[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=0KrmxavLIRM[/youtube]

Calgary е първият сингъл от втория едноименен албум на Bon Iver, който излезе тази седмица. Сравнен с дебюта For Emma, Forever Ago, новият албум е по-наситен инструментално (не задължително нещо добро), но центърът на внимание остава гласът на Justin Vernon, неговата откритост и ранимост. Във видеото участва Raina, която може да ти е позната, ако имаш навик да гледаш най-безумното реалити на света America’s Next Top Model.

 

[vimeo]http://vimeo.com/23851995[/vimeo]

Goldongold.tv е съвместен проект между австралийската група Clubfeet и режисьора Alex Goddard. Първата „глава“ от проекта е видеото към доста Hot Chip-ското Edge of Extremes от миналогодишния албум на Clubfeet Gold on Gold. Наскоро се появи и много добър ремикс на същата песен от Munk, който можеш да свалиш от RCRDLBL.