Видео: Hammer and Sickle на Neon Neon

Падаме си по 80-тарската музика на Neon Neon още от предишния им концептуален албум от 2008 Stainless Steel, за които се бяха вдъхновили от John DeLorean и се обясняваха в любов на Raquel Welch. Тази година бившият вокалист на Super Furry Animals Gruff Rhys и продуцентът Boom Bip се завръщат с Praxis Makes Perfect – истински електронен поп, който е този път е базиран върху живота малко неочакван герой, малко познатият издател италиански издател (Доктор Живаго, Леопардът) и политически активист Giagiacomo Feltrinelli.

Роденият в едно от най-заможните семейства в страната Feltrinelli е откровен комунист, който обикаля света и се сприятелява много лесно с радикални лидери като Che Guevara и Fidel Castro, преди да го открият мъртъв при доста подозрителни условия под стълб с високо напрежение извън Милано през 1972.

Видеото към първия сингъл от албума Hammer and Sickle е режисиран отново от Rob Schroeder (I Told Her On Alderaan). Сюрреалистичното и накъсано видео прилича на екстатичен телевизионен театър и е препълнено с комунистически символи, момичета по жартиери, еротични банкети за просветените, кървави пържоли във формата на Италия, комунистическа младеж и някои от най-известните диктатори в историята.

Иначе в Praxis Makes Perfect гостуват Sabrina Salerno, Asia Argento, Cate Le Bon и Josh Klinghoffer, а Gruff Rhys и Boom Bip са работили заедно и с драматурга Tim Price и режисьора Wils Wilson, за да създадат концепцията зад новото шоу на Neon Neon.

Новият жесток албум на Neon Neon е на пазара.