Читанка, Том 6

Забравете Harvard, бавното издигане в кариерата, липсата на отпуски и извънредния труд. California Prison Academy е правилното място за обучение.

Мистерия, журналистическо разследване, нова книги и мнението на историци за смъртта на най-добрият приятел на  Yuri Gagagrin – съветският космонавт Vladimir Komarov. Какво се случи и с изчезналия над Атлантическия океан полет 447 на Air France?

Осама е мъртъв и както винаги списание Time излиза с най-адекватната корица, дело на Tim O’Brien.

През седмицата представихме накратко Clare Maguire. Alexis Petridis задълбочава повече в Guardian. NME пък разказват за новия документален филм, който се върти около The Libertines.

В същото време 70-тата годишнина на Bob Dylan е достатъчен повод за GQ да се опитат отново да разкрият мистериите около личността му. Освен това публикуват и много интересно интервю и още по-вълнуваща фотосесия с една от бившите любовници на Silvio Berlusconi.

Американският Esquire гледа да не остане по-назад. Sean Sullivan от The Impossible Cool е съставил списък с 50-те най-стилни музиканти за последните 50 години. Плюс много добра селекция на всичко, което ни е нужно за лятото. И накрая, Josh Peskowitz дава много бърз видео урок как да сгъваме джобните си кърпички.

New York Times съживяват поредицата MTV Cribs, но с доста по-интересен събеседник – Moby. Като говорим за имоти, сега е моментът да си купите последния апартамент на Norman Mailer. Истинска сделка за малко повече от два милиона долара.

Tyler, The Creator е новият злобен и полупълнолетен пънк месия на американския хип-хоп.

Спомняте ли си дядото на iPod-a? Lyle Owerko се е заел да опише нагледно историята на уличния гетобластър. Ретро дизайнът е много силна тенденция и при фотоапаратите. Новият фотоапарат на Fujifilm, X100 е много добра и в пъти по-евтина алтернатива на култовите модели на Leica.

Новият брой на V MAN може да бъде разгледан напълно безплатно.

Всички сме играли на Diablo, StarCrafт или Counter-Strike като деца (някой от нас продължават да го правят и до днес). Seth Schiesel се докосва за един час до предстоящата трета версия на Diablo и споделя впечатленията си.