Мъжки времена

Мадамите от Капитал LIGHT пускат традиционния си мъжки брой тази вечер. За да ни спестят коментарите как жени говорят за мъже (отново), редакторите разчитат предимно на мъже за текстовете и визията на списанието тази седмица. Модата е ясна – класически костюми с цветни пуловери и интересни ризи от Хубен Хубенов и Васил Германов плюс селекция мъжки аксесоари и бельо от Николай Пачев и Тихомир Рачев. Отделно можем да прочетем как създателите на мъжкия слип празнуват 135-годишен юбилей със стипендии за студенти по дизайн или пък всичко за мъжката козметика, което искаме да знаем, но ние било срам да попитаме досега.

Основният материал Момчето идва е за 26-годишния актьор от новия български сериал Под прикритие Ивайло Захариев (снимката горе), който разказва откровено за пътя от Дружба до билбордовете и Бог, хм. И последно, редакторът на Playboy Владимир Константинов-Чоки публикува много силно есе за просветителската функция на най-лесното за възприемане изкуство – рокенрола.

„Освен на ценностната ти система, рок музиката неминуемо влияе и на стила ти на обличане и за разлика от някои димитровградски жанрове, това влияние е по-скоро благотворно. Кожените панталони на Джим Морисън и ризите на цветя на Джими Хендрикс наистина са смешно демоде, но ако разумно взимаш пример за облеклото си от групи като Депеш Моуд и Франц Фърдинанд нищо чудно да изглеждаш като модерен млад европеец. Освен по линия на дрехите, рокендролът ми помогна и когато усетих, че подобно на Бийтълс през съдбовната 1970-та, аз и косата ми имаме непреодолими творчески различия и няма да прекараме още дълго време заедно.“

Мъжкият брой на Капитал LIGHT излиза онлайн и на .pdf файл днес вечерта, а на хартия – утре сутрин.