Читанка, Седмица 80

Съботното (старо, но златно) интервю от 1973 – Rod Stewart. Автобиографията му излиза скоро. Прегледайте и интервюто с американския сатиричен водещ Stephen Colbert, който знае как да ви разсмее и накара да се замислите всяка вечер.

Редакторът и креативен директор Luis Venegas говори за колекцията си от списания и новото си издание, посветено на най-добрите фолия през годините.

Richard Branson винаги е залагал на модерен и секси дизайн за всичките си предприемчиви идеи.

© Andre Rau

Guadrian се обясняват в любов на френския Elvis Presley – Johnny Hallyday.

Imran Amed прави задълбочен анализ на най-важното от последните седмици на модата и най-вече на сблъсъка на титаните Simons и Slimane.

Все повече редактори и журналисти напускат издателския бизнес и се присъединяват към търговския сектор – засега в Америка и Европа, скоро навсякъде.

Сигурно  е приятно да намериш невиждани досега снимки на The Rolling Stones на бит пазар в Лос Анжелис.

Разгледайте изложбата на Mario Testino ако имате път към Бостън. Дано да стигне и до София някой ден.

Mika се среща с Dita Von Teese. Засега еднократно. Мръсник.

Сътрудничеството между нюйоркския ресторант Eleven Madison Park и американската компания за кожени изделия Ghurka е добър начин да видим част от завръщащата се мода за ръчна изработка и внимание към детайлите.

Галерия с най-красивите жени на GQ за 2012 досега. Мерси много.

Списание Port се разхожда в лондонския бутик Vintage Showroom (страхотно мъжко облекло) и разговаря със собствениците Douglas Gunn и Roy Luckett.

Припомняме си най-добрите снимки от летните фестивали, за да ни държи влажно до следващата година.

Режисьорът Nicolas Winding Refn е може би най-заетия човек в киното в момента. Първият проект от много излиза тези дни и е римейк на филма му Pusher.

Led Zeppelin говорят за концертния си филм Celebration Day и своето наследство. Guаrdian улесняват начинаещите с наръчник какво трябва да знаят за групата.

Новата кампания за колекцията на William Tempest за River Island е заснето на забавен каданс и на един кадър перфектно парти в английската провинция с най-добрите жени. Дано да ни поканят следващия път.

NME са достатъчно широко скроени, за да отбележат не само юбилея от първия албум на Libertines, но и десетата година от излизането на Justified на Justin Tmberlake.

Явно не сме единствените, които очакват с нетърпение новия сезон на The Walking Dead.

Видео платформата на Васил Германов смени домейна и формата си и се превърна в журнал за кратки филми, мода, храна, дизайн и интересни хора. Съдейки по английските наименования на рубриките и основните раздели можем да очакваме двуезична версия, познатите теми от София и нови видео проекти с нещата, които гo вълнуват. Професионализмът и дългогодишният опит на Германов и ентусиазмът на останалите сътрудници в журнала са добър старт.

Приятно четене и хубав уикенд.