Мръсно бяло

Летните обувки на Rivieras са най-доброто доказателство за това как конктекстът, мястото и интерпретацията на дадена част от облеклото може да съсипе една иначе никак нелоша идея. Еспадрилите с мрежа и каучукова подметка у нас са символ предимно на нечистоплътен и много спорен провинциален дрескод. Успяли са да се превърнат в много добър повод за искрен смях и подигравки на всеки, който се осмели да ги носи. Всъщност историята им е много по-интересна, а приложението – изключително практично.

Името на марката е вдъхновено от Френската ривиера, но първоначално обувките се появяват в Испания (Costa Blanca) в годините след Втората световна война. Моделите на Rivieras са доста удобна и дишаща лятна обувка без връзки, която може да се носи еднакво небрежно около басейна лятото или на палубата на някоя яхта (ако имате късмет и добри приятели) и добавя лек 50-тарски вид на облеклото за свободно време. Произвеждат се от памук и брезент, стъпалото е от кожа, а подметките обикновено са от гума и издържат на стабилно ходене.

Предлагаме ви да рискувате с модела от деним на босо в комбинация с каки панталони или джинси с маншети и някоя хубава бяла риза. Мрежата в бяло със сигурност ще ви донесе куп подигравки, а и не е най-подходящата идея за потъналата в прах столица.

[nggallery id=92]

Моделите на Rivieras струват 50 Евро и могат да бъдат поръчани от Мr Porter.