White Light

Преди няколко седмици Groove Armada завършиха световното си турне с два препълнени концерта в лондонския 02 в Брикстън и обявиха, че за последен път свирят заедно като група. Доста жалко, защото през 2010 истински преоткрихме момчетата, благодарение на последния им албум Black Light – може би най-силният в близо 15-годишната им история.

С помощта на SaintSaviour, която вля нова енергия и страст в групата като текстове и вокали, Andy Cato и Tom Findlay откриха новия си звук и направиха един от албумите на годината.  По-тъмен и емоционален от всичките им досега, албумът беше силно повлиян от ню уейв вълната през 80-те и с участието на имена като Bryan Ferry, Fenech-Soler, Nick Littlemore (Empire of the Sun, PNAU) и Will Young.

White Light е продължение на Black Light и включва нови версии на 7 песни от него + 1 нова. Парчетата се доближат по звучене до концертните си версии и докато ги въртим си спомняме с усмивка за безобразно добрия концерт на Groove Armada под дъжда на тазгодишния ParkLive в София. Новото парче 1980 пък отново е със Saint Saviour и ни кара още повече да съжаляваме, че засега нямат планове да правят музика заедно в обозримо бъдеще.

[soundcloud]http://soundcloud.com/omrecords-1/1980-white-light-version[/soundcloud]

Tracklist

1. Warsaw
2. Time And Space
3. History
4. Not Forgotten
5. I Won’t Kneel
6. Look Me In The Eye Sister
7. Paper Romance
8. 1980
9. History (Love Mix)