Olympia Deluxe

За записа на новия си албум Olympia Bryan Ferry работи с бившите си колеги от Roxy Music за първи път от няколко десетилетия, но и с още доста други интересни фигури от сега и преди като Nile Rodgers (Chic), Groove Armada, Flea (Red Hot Chili Peppers), Jake Shears и Babydaddy (Scissor Sisters), David Gilmore (Pink Floyd), Jonny Greenwood (Radiohead).

Макар този списък да не изглежда твърде хомогенен, крайният продукт определено е. Ferry успява да завърти всичко около себе си и да подчини различните влияния на своя безподобен стил. Освен нови версии на вече любимите ни You Can Dance и Shameless, Ferry предлага няколко нови парчета и кавъра (Tim Buckley, Traffic, Elvis, John Lennon), все изискано меланхолични и енигматични като самия него.  

За ценителите има луксозно издание с допълнителни парчета, още един диск с много приятни реинтерпретации на парчетата от любимите ни Still Going, Fred Falke и други, както и документално DVD. Книжката към дисковете пък е 40 страници с текстове, снимки от мейкинга и още кадри с момицето от корицата Kate Moss и две есета – за творческия процес и концептуалната идея зад художественото оформление на проекта. Всичко това може да е твое за £44.99 от Amazon. Скъпичко, но много ще ти завиждат.

Tracklist:

CD1

1.   You Can Dance
2.   Alphaville
3.   Heartache By Numbers
4.   Me Oh My
5.   Shameless
6.   Song To The Siren
7.   No Face, No Name, No Number
8.   BF Bass (Ode To Olympia)
9.   Reason Or Rhyme
10. Tender Is The Night

Бонус парчета

11. Whatever Gets You Through The Night
12. One Night

CD2

1. You Can Dance (Fred Falke Mix)
2. Alphaville (Time and Space Machine Mix)
3. Heartache By Numbers (Circus Parade Mix)
4. Me Oh My (DJ Cleaver Mix)
5. Shameless (Still Going Mix)
6. BF BASS (Ode To Olympia) (West End Wolf Mix)
7. Reason Or Rhyme (Instrumental)