Една тъмна фантазия

George Condo е артист, добиващ все по-голяма популярност в момента, след като нарисува обложката за последния албум на Kanye West. Освен официалната такава, която между другото беше забранена в Wal-Mart и iTunes Store, има още 4 алтернативни картини представени в последния брой на списание New York.

Гол сфинкс разкрачен върху Kanye

Женското тяло е симбиоза от сфинкс, феникс, харпия и призрак. Kanye е седемсетарски, леко прегорял и пиещ бира, чикагски блусмен. Тотално противоречие с реалността.

Кубистичен портрет на Kanye

Картината е портрет на Kanye, вдъхновен от семпъла в Power (21st Century Schizoid Man на King Crimson), който George Condo чува на една от ранните им срещи. Създавайки усещане за стара африканска маска, изобразяваща съвременно лице, Condo се опитва да представи Kanye като Miles Davis-type-of-guy.

Балерина

Кратък видео материал, представляващ французойката Sylvie Guillem, вдъхновява Kanye за цялата концепция, изградена около балерините и участието им във видеото на Runaway. Чашата в ръката й е препратка към част от текста на песента  let’s toast to the scumbags.

Глава с меч

Реверанс към Шекспир, картината е комбинация от кубизъм и класицизъм – асоциация с музиката на Kanye West, която също е смесица от различни стилове и наслагвания.

Свещеник

Препратка към религиозните портрети от ранния барок, картината носи в себе си параноичните тонове на някой от песните в новия албум.

My Dark Twisted Fantasy можете да открийте в по-добрите офлайн и онлайн магазини.
Повече информация за George Condo има тук.