Модни издатели

Когато седмиците на модата минат и сезонът приключи е трудно да върнем чувствата, които всичкият блясък и гений са ни донесли. Най-много да получим някой сух lookbook и фотосесия. Има и youtube, но усещането никак не е същото. Време беше модните къщи да поемат нещата в свои ръце. Поемайки ролята едновременно на издател  и креативен директор, разказвайки истории, споделяйки философия или просто носещи новини, с тези елегантни публикации модните къщи ни доставят нужната елегантност през сивата зима.

Hermès — Le Monde D’Hermès

Есенно-зимното издание на списанието на Hermès е обвързано с черния цвят, в памет на Jean-Louise Dumas – президент на марката между 1978-2006, който почина на 1 май тази година.

[slideshow id=51]

Chanel – Le Tribune

Принтиран в черно, бяло и синьо мастило на вестникарска хартия, Chanel използват 8-те страници на публикацията си, за да възхвалят излизането на новия мъжки аромат Bleu de Chanel. Има интервюта с един от най-добрите носове в индустрията Jacques Polge, лицето на кампанията Gaspard Ulliel, както и кадри от мейкинга на клипа.

[slideshow id=52]

Comme des Garçons pamphlets

Серията публикации на CdG изкушава с комбинация от мода, фотография и изкуство в стила на бранда. Rei Kawakubo умело използва формата да колабира с артисти и фотографи, отговащи на философията на марката.

[slideshow id=53]

J.Lindeberg — The Documentary and a Dream

Двугодишната публикация на шведите от J.Lindeberg разказва за скандинавската философия на марката, природата и хората. Включва фотографии, интервюта и статии в големия си A2 формат.

[slideshow id=54]

Prada AW 2010/11

Изградена около симбиозата, книгата на Prada има две лица. От едната страна можете да разгледате мъжката колекция, а от другата женската. Направена в сътрудничество с Rem Koolhaas и ОМА тя смесва фотография и илюстрация в едно.

[slideshow id=55]

Swarovski — Salt

Salt наследи предишното издание на марката Crystallized and Rocks. На цена от 12 евро, изданието включва препратки към използването на кристали в модата, бижутерийното изкуство, архитектурата и дизайна.

[slideshow id=56]

YSL 2010/11 Manifesto

Издържано в типичния за марката стил, изданието представя колекцията заснета на едно парижко стълбище от фотографите Ynez & Vinodh.

[slideshow id=57]