Vans-ките на Sterling Ruby свършват за отрицателно време

Последната колаборация на Vans е толкова естественa, че се изкупува за нула време и вече може да се намери само по специализираните сайтове за препродажба.

Sterling Ruby e бивш професионален скейтър, който кара и носи Vans повече от четири десетилетия. За съвместните си кецове с легендарната щатска марка, aмериканският мултидисциплинарен артист създава симпатичен Франкенщайн от четирите икони Old Skool 36, Authentic, Mid-Skool 77 и Sk8-Hi.

На пръв поглед, така наречените Clash the Wall са съвсем обикновени високи скейт кецове, но дяволът се крие в детайлите. Ярката цветова гама от искрящо оранжево и киселинно зелено напомня за артистичната практика на Ruby и неговите ярки скулптури, текстил, живопис, колажи и видео. Самият силует пък е създаден буквално от снадки на споменатите икони в асиметрия.

Колаборацията минава под знака на основаното през 2019 S.R. STUDIO. LA. CA – отделът за облекло на Ruby, който вече си е партнирал с хора като Raf Simons. Носталгията по младежките години в Калифорния е ясно доловима и именно това прави Clash the Wall една от най-добрите колаборации при маратонките напоследък – мигновенно разпознаваеми, ненатрапчиво смели и едва първа стъпка от авангардното партньорство на Vans и Ruby.

Повече за колаборацията на OTW By Vans и Sterling Ruby има тук.