274 лева за тишърт с онзи корсет на Madonna? Имаме идея

Има ли (сравнително възрастен) човек, който да не помни онзи иконичен, златист и конусовиден корсет на Jean Paul Gaultier за Madonna и нейното Blond Ambition турне от 1990? Още след първия концерт в японския град Чиба, г-жа Ciccone вече е не просто голяма попзвезда, а глобален културен феномен, не без малко помощ от своя френски приятел.

Gaultier представя своята драпирана рокля по тялото с конусовиден сутиен още през 1984, но именно работата по костюмите за русата амбиция телепортира вероятно най-прословутия му модел в пантеона на поп музиката и съвременната мода. Близо трийсет и пет години по-късно, Маdonna върти геврека на северноамериканската част от последното си турне Celebration, а двамата с Gaultiuer се подписват върху гърба на тениска от официалния мърч.

Въпросният бял тишърт (274 лева) съдържа голям принт на един от иконичните корсети от турнето Blond Ambition – създаден от мъжа, който го измисля и жената, която го носи: аз, кралицата. Тройно по-високата цена от останалите тениски в магазина си има обяснение – всички приходи от колаборацията отиват в подкрепа на нейната неправителствена организация Raising Malawi и ще бъдат използвани за животоспасяващи медицински интервенции и операции на сираци и застрашени деца в центъра за педиатрична хирургия и интензивно лечение Mercy James.

За седем години съществуване, въпросната клиника е успяла да подсигури над 11 хиляди операции, а постояннаtа подкрепа и приходи от такива тениски ще спаси още хиляди деца, нуждаещи се от хирургично лечение, за да оцелеят. И ако горната сума ви се струва непосилно висока, а искате да дарите по собствена преценка на сайта на организацията, но все пшак да не се лишите от смела тениска за ежедневния пазар в Lidl, винаги можете да си поръччате няколко бели Fruit of The Loom или Gildan-и и да експериментирате със собствена пиратска версия със снимката на Emil Larsson от официалния Twitter на Jean Paul Gaultier. И все пак, благотворителността винаги е за предпочитане.