20 песни от декември, които си струват

Исусе! Руши се клонира на разпятие за обложката на последния си сингъл Без багаж, сниман от Nanionaniov и артистично насочен от Иван Ццуцуманов © Nanionaniov

Трябва ми време да стигна до тебе без багаж: без да усетим, най-добрата нова музика от декември започва с лек паралел към припева на хедлайнерите от миналия месец Trombobby и Lili и тяхното I’ve been packin’ light, enough for afterlife. Така де, последният месец на годината рядко прелива от силни нови сингли, но ние го караме позитивно с Руши и неговите препускащи синтезатори в Без багаж, преди да завием към финалните надписи от концертния филм на Beyoncé и двойните комбини на Rina Sawayama и Amaarae (последната пее и в дует с Bas), Fred again.. и Baby Keem, Arlo Parks и Lous and The Yakuza, Headache и Vegyn, Sun Kil Moon и Amoeba и C’mon Tigre и Arto Lindsay.

Oще хитачки? Вкарали сме пълнокръвни джаз колаборации на велики имена, преди да потънем в смирена носталгия с Adrianne Lenker и Patrick Wolf, да се кротнем в елегичните обятия на Fat White Family и Idles, да летим в Космоса със Seb Wildblood и да се успокоим финално с кавър на Lana Del Rey и коледната епика от нашия човек Ryan Gosling. Приятно слушане!

BОYSCOUT е в SPOTIFY и YOUTUBE.