20 песни от юли, които си струват

The Choice of A New Generation: Jalen Ngonda чака да го връхлети успеха в промоционален кадър към последния си сингъл Come Around and Love Me © Rosie Cohe

I am yours, and you are mine: юлският лейлист с нова музика започва приповдигнато с невероятния фалцет на ужасно талантливата соул надежда Jalen Ngonda, преди да се гмурне дълбоко в екзистенциално отчаяние с величествено сърцераздирателен сингъл на Anohni и да изплува обратно на повърхността с перфектните ретро хармонии на трио Say She She и диско комбината на дуо Jessie&Róisín. Веднага след това сменяме темпото и жанра и караме праволинейно с жесток Human League-ов синтпоп от Nation of Language, сексапилно електро от канадския продуцент и диджей Patrick Holland, меланхолична електроника от Sоfia Kourtesis, поклон пред Galcher Lustwerk от Hudson Mohawke, Tiga и Channel Tres и стадионен рейв от The Chemical Brothers (които гостуват в София в края на август).

Втората част на плейлиста завива още веднъж с опушения блус на Dan Auerbach, шугейз психеделията на Slowdive и официалното издание на едно от най-добрите концертни парчета на Big Thief от последните години. Oще хитачки: нови сингли на A$AP Rocky и So Called Crew, тройка рап/арендби дуети от Stormzy и Raye, J Hus и Villz и Jamila Woods и Duendita, преди да приключим с бавна церемония от Mitski и най-хубавото нещо в Барби, а именно пауър баладата/80-арска яхт рок епика I’m Just Ken на Ryan Gosling. Чудите се защо звучи толкова добре и вероятно ще премаже другите номинации за най-добра оригинална песен на следващите Оскари? Защото е писана от Andrew Wyatt и Mark Ronson. Та така – kenough и приятно слушане!

Boyscout е в SPOTIFY и YOUTUBE.