Ателие Brutale: Мъжки костюми в интересни времена

Съвременната мъжка мода изживява пореден ренесанс. Независимо дали говорим за нахвлуването на спортното, тактическото и функционалното облекло в гардеробa, коментираме засилената покрай пандемията нужда от максимален комфорт или се вгледаме обратно в историята на облеклото през последните сто и петдесет години, няма как да не забележим постоянно запазеното място на добрия мъжки костюм.

Макар масовата конфекция и променящото се общество да се опитват да го деформират по всевъзможен начин, един бърз преглед към колекциите от последните години демонстрира, че мъжкият костюм си остава задължителна част от гардероба, а качественото ушиване по поръчка вече е не само достъпно, но и предпочитано и практично удоволствие.  

Така де, какъв е смисълът да инвестираме в компромисно качество и кофти материи вместо в неподвластни на време и тенденции, но винаги елегантни дрехи по индивидуални размери и на адекватни цени? Софийското Ателие Brutale се е специализирало в ушиване на мъжки костюми, палта, ризи и деним по поръчка, които се вписват не само в гардероба за специални събития, но и в ежедневната униформа на всеки мъж.

Водени от убеждението, че перфектните сако и риза могат да се носят не само по специални поводи и без значение от сезона, Brutale води активна борба срещу предразсъдъците и компромисните полиестерни сака и костюми със своя отработен и добре смазан made-to-measure модел и двайсетгодишен опит в ръцете на своите шивачи. Така нареченото ушиване по индивидуални размери е за всеки, които обича качествени и идеално пасващи костюми, независимо дали говорим за офис униформа, сватбени костюми или елегантно облекло за свободното време извън работа.   

Всеки клиент на Brutale избира измежду над 1500 различни висококачествени платове от Италия и Великобритания в елегантната атмосфера на ателие, което работи само с предварително записване и предлага отлежали уискита и съвети не само за следващия костюм, но и за това как да го съчетаваме извън конкретния повод и нужда. Освен идеално ушита и запазена за бъдещи поръчки индивидуална кройка, всеки костюм и продукт на Brutale може да бъде персонализиран с конкретни копчета, джобове, хастар, монограм с името и други стилни детайли. Както се досещате, неограничените възможности на тази услуга са несравними с готовата конфекция.

Другото основно преимущество на Brutale е, че предлага възможно най-кратки срокове за изпълнение (около седмица според поръчката) и достъпно (да се чете адекватни за качеството) цени. Всеки продукт е произведен в България, само вратовръзките и кърпичките се правят в италианския град Комо. Редовните клиенти на ушиването по поръчка знаят какво да очакват, а неизкушените до момента трябва само да си запишат час и да си поговорят с шивачите на Brutale, за да си променят ако не живота, то поне представата за комфорт и убийствен стил.

Ателие Brutale е в София на ул. Георги С. Раковски 92 и работи само с предварително запазен час на тел. 0885 558 858. Ушиването на костюм по поръчка започва от 499 лева. Повече информация за услугите и цените има тук. Хвърлете едно око на блога на ателието, за да научите полезна информация за историята на мъжкия костюм и обяснение защо ушиването по поръчка е за предпочитане пред обикновената конфекция. Публикацията излиза с подкрепата на Ателие Brutale.