Квартален баскет с топка за 1000 лева. От Arsham и Tiffany’s

Апокалиптичните кутийки от миналия септември са само първата стъпка в творческото сътрудничество между Daniel Arsham и Tiffany & Co.

Втората колаборация на американския артист и легендарната компания за луксозни бижута се появява само дни преди мача на звездите в НБА този уикенд. Лимитираната баскетболна топка Wilson в Tiffany синьо е допълнително текстурирана с добре познатата диамантена шарка на Arsham. Всичко друго си е същото, освен цената от хиляда лева.

Последното изглежда съвсем разумно сравнение с баскетболните топки на Tiffany’s и Spalding, които понастоящем вървят на пазара от две хиляди долара нагоре. Колаборацията на Arsham обаче е изпълнена и с допълнителен (удобен за маркетинг) символизъм. Роденият в Кливланд артист се завръща в родния си град за мача на звездите не само с нова топка, но и с експериментален поп-ъп магазин с половин баскетболно игрище в неговата естетика.

Американският артист е и творчески директор на баскетболния отбор Cleveland Cavaliers, а самите Tiffany’s пък създават шампионския трофей в НБА от десетилетия, така че всичко си идва на мястото. Лошата новина за ентусиастите е, че трябва да се разходят до поп-ъп магазина в Кливланд или до Tiffany’s в Ууудмир този уикенд, за да не чакат топката да се появи онлайн на препродажба за многократно по-висока цена.