Michael Caine продава своя Rolex, очила и плакати на търг

© Bonhams

Michael Caine е решил да го кара по-леко в живота със своята дългогодишна съпруга Shakira и да разчисти малко у дома. На помощ се притичват специалистите от лондонската аукционна къща Bonhams, които организират доста приятен търг с няколко десетки предмета от личната колекция на британското актьорско величие.

Очаквано, голяма част от включените предмети имат силна емоционална стойност за актьора и притегателна сила за всеки колекционер на филмови реликви. Все пак двукратният носител на Оскар може да се похвали с повече от шейсетгодишна успешна филмова кариера от двете страни на Атлантика, през която е натрупал знаменити филмови превъплъщения (Алфи, Хана и нейните сестри, Хванете Картър, Правилата на дома, Батман) и доста ценни вещи.

Личният Rolex Оysterquartz Day-Date на Caine © Bonhams

Сред най-любопитните вещи е личният златен Rolex Oysterquartz Day-Date с референтен номер 19018, който се появява на китката на Cainer в средата на 80-те и получава доволно много екранно време в комедията От мошеник нагоре от 1988. Bonhams го оценяват на сума между 9600 и 14 хиляди евро, което е близо десетина пъти повече от златната запалка с диамант и монограм Rollagas на Dunhill.

Запалка Rollagas на Dunhill © Bonhams

Сред други по-скъпи реликви са картината Les Amoureux dans l’arbreна Marc Chagall (36-60 хиляди евро), Peel Park на L.S. Lowry (14-22 хиляди евро) и портрет на самия Caine от Lincoln Townley (12-18 хиляди евро), проходите от който ще отидат за благотворителност. По-скромните фенове на сър Michael могат да наддават за голям италиански плакат на Зулу (1200-1800 евро), оригинални на Алфи, Хванете Картър и Досието Ипкрес (600-900 евро) и дори за чифт от емблематичните диоптрични рамки на легендата (960-1400 евро).

© Bonhams
Оригинален плакат на Досието Ипкрес © Bonhams
Италиански плакат на Зулу © Bonhams

Sir Michael Caine: The Personal Collection е в Лондон на 2 март. Повече информация за аукциона има тук.