Sound in Picture изпраща 2021 с тениски, фотокнига и арт базар

Макар основната идея на Sound in Picture е да издава нова музика, облечена в серия концептуални снимки, почти тригодишната платформа е събрала твърде голям архив от добър материал, за да го остави да отлежава просто така далече от очите на ценители.

Очаквано, след стартиралия през април онлайн магазин на принтове, Sound in Picture продължава да преобразува фотографиите от своите дебели папки в различни форми, за да се издържа и развива устойчиво, без да разчита на патрони, а и за да благодари на своите сътрудници за тяхното брутално независимо изкуство.

Втората категория в онлайн магазина на Sоund in Picture е серия тениски с дизайн от досегашните колаборации с Александър Станишев, Жоро Панчев и 8min (творческият дизайнер на platformata). Всяка от шестте различни тениски в черно или бяло е в лимитирана бройка от 25, за да запази усещането за артистичен подарък, а не за обикновен мърч.

За разлика от тениските, които опипват почвата с половин дузина предложения като картинки, първата фотокнига на Sound in Picture събира снимки от повечето досегашни родни и международни участници, както и цитати от интервюта с Владислав Лепоев (Ramble Rattle), Станишев, Димитър Караниколов, Elzi Boba и Антония Аврамова (Cold Desert) – графичният дизайнер на платформата, която компилира тази монография.

Декемврийската тройка на Sound in Picture е запълнена с арт базар за горните две неща плюс и принтове с абстрактна форотграфия, колажи, изобразително изкуство и илюстрация от хора като Мия Новакова (Coughh Syrup), Караниколов, Анна Йорданова, Венцислав Стефанов (Random Drunk Faces), 8min и Aнтония Аврамова (Cold Desert). Говорим за музикална платформа, няма как да мине без сетовете на Smyah (основателят на платформата Явор Зографски) и младия БГ продуцент Ymprl.

Тениските на Sound in Picture струват 40 лева оналйн тук. Първата фотокнига на платформата струва 70 (меки корици) и 130 лева (твърди корици) онлайн тук. Aрт базарът за принтове е на 18 декември, събота, до 21:00 в Кева. Повече информация за събитието и участниците има тук. Sound in Picture е онлайн тук.