Селекция: Циклама и горчица против студ и кофти мисли

Последната спонтанна покупка за годината всъщност е провокирана от чисто практични нужди: компенсиране на емоционални дефицити, борба с екзистенциална несигурност и тегоба и предпазване от студените стихии, които със сигурност ще ни връхлетят след привидното затишие и пролетно време на прага на 2022.

структурираният пуловер с обло деколте, дълги ръкави и рипсени ластици на Zara (60 лева) се разписва от воле в горните катеогрии. Освен достатъчно мек и тактилен на вид и допир, моделът има леко отпусната кройка за повече комфорт и набиране на талията и китките, а и е достатъчно сигнален, за да вкара повече настроение и цвят (буквално) в иначе спартанската униформа за свободно време в 50 мюанса сиво и черно.

Очаквано, предвид цената, плетката не е от кашмир, а меланж от минимум 30% рециклиран полиестер, доминиращ акрил, полиамид и 14% вълна. Освен в цикламено и горчица (като пуловера на Руши от последния му концерт в Терминал 1), горният модел го има и в тъмносиньо и черно за по-консервативен и утилитарен дрескод.

Върви с плитка кръгла шапка с обърнат ръб в цикламено (26 лева), за да си кореспондират идеално помежду си и да се виждат отдалеч. Разбира се, ако не искате да подкрепяте безскрупулната машина на бързооборотните гиганти, може да се доверите на Дидо Пешев и Bare Hands Society за емблематичните beanine шапки в двайсетина различни цветове.