Sound in Picture пуска (онлайн) магазин за фото принтове

Contact © Clarissa Sofía

Минаваме само да споделим как приятелите от платформата Sound in Picture въобще не са се покрили покрай втория си рожден ден този месец, дори напротив – отварят онлайн магазин за фотографски принтове.

Паралелно с продължаващите аудиовизуални и много интересни колаборации между музиканти и фотографи, Явор Зографски и неговите хора отварят отделна секция за принтове на имена, които са работили за издания на SiP преди, но този път се представят с лични проекти.

България © Александър Станишев

Освен добре познати родни имена като Александър Станишев и Димитър Караниколов, платформата представя и международни фотографи като бразилката Catia Simões, абстрактната Мериан Николова, поетичната Elzi Boba, крайно чувствената Clarissa Sofía и споменатия мултидисциплинарният талант Зографски, познат и като Smyah.

© Catia Simões

Всеки един от принтовете струва между 120 и 200 лева според размера, а първоначалният списък със седем представени имена обещава да набъбва ежемесечно с нови фотографи и художници. Скоро планират да стартират и линия дрехи и секция за плочи. В края на април/началото на май пък предстои и първото събитие на Sound in Picture – представяне на новия албум на Smyah с изложба на художничката Елина Иванова, нарисувала поредица картини по музиката от Subtleties.

Configuration © Мериан Николова
© Димитър Караниколов
In a middle of a good dream I wake up from © Elzi Boba
Set in motion © Явор Зографски
Scales © Clarissa Sofía

Фотографските принтове на Sound in Picture са онлайн тук.