Converse CX е чисто нова радикална класика на стероиди

Макар да страни встрани от лудата надпревара за най-радикални силуети през последните години, Converse също обича да експериментира – по-рядко, но винаги запомнящо се. Така де, нямаше да оцелеят повече от сто години, ако разчитаха само на два-три иконични модела в асортимента.

И понеже радикалните промени в бизнеса с кецове често започват с подметките, Converse влиза в новото десетилетие и продължава добрата серия след All Star Pro BB с нов дизайн на класическия си силует и сексапилни нови материали за максимален комфорт.

All Star Disrupt CX

Converse CX не е просто още един нов модел на щатската марка, а премиера на дизайн езика, който смятат да използват през следващите няколко години. Макар да съществува като емблема още от 1915, за да обозначи най-напредничавите експерименти на Marquis Mills Converse с каучук (Big Nine и Non-Skid, старото име на Chuck Taylor All Star), настоящата инкарнация на CX е група иновативни материали и технологии, които би трябвало да променят изначално начина на производство на всеки чифт Converse.

Chuck Taylor All Star CX

Освен еластичния памучен брезент, CX включва и чисто нова пяна за по-добро поемане на външните шоковете и радикален нов дизай на гумената подметка за по-добра поддръжка на омекотяващата пяна, повече мобилност и по-голяма издръжливост. Макар самият дизайн на новата подметка да е първото, което се набива на очи, последният е знак за интересни идеи, които би трябвало да навлязат през идните години.

Chuck TaYlor Disrupt CX

Характерният дизайн с издадена назад подметка и изрязан участък в средата едва ли ще стане масов, но плановете на компанията са да използва новите материали в новите варианти на добре познати силуети като Chuck Taylor All Star CX, Chuck Taylor Disrupt CX и All Star Disrupt CX.

Converse x TheSoloist All Star Disrupt CX

Първият модел от серията струва 240 лева в щатския магазин на марката и вероятно ще се появи за двестатина лева в магазините в Европа (когато може), но най-голямото любопитство на редакцията е към най-новия епизод от дългогодишната колаборация с иноватора TakahiroMiyashita TheSoloist за TheSoloist All Star Disrupt CX (300 лева) – минималистичен модел в бяло или черно с лек графичен надпис за здрасти, който дебютира на последното ревю на марката в Париж преди месец и половина.

Converse x TheSoloist All Star Disrupt CX