Ikea пуска красив пречиствател на въздух без да разберем

Предвид ужасното и непроменливо (да не кажем влошаващо се) качество на въздуха в столицата и други градове, наличието на на въздухопречиствател у дома се превръща все повече в задължение, а не в обикновен каприз. Докато повечето предложения на пазара приличат на UPS-и и струват прилични пари (с изключение на мега красивите и мега скъпи модели на Dyson), домът на евтиното обзавеждане предлага супер алтернатива на цената на обикновен стол.

Въобще не сме разбрали кога Ikea е започнала да предлага сексапилния въздухопречиствател Fornuftig (119 лева), но вниманието определено си струва. Един от най-евтините модели на пазара никак не е лош – всеки един от красивите правоъгълници е екипиран с HEPA 12 филтър за частици (10 лева за всеки следващ при подмяна), който блокира 99,95% от частиците над 2,5 микрона, а също и с въглероден филтър за газове (20 лева), който изсмуква токсичните химикали, лоши миризми, дим и полен.

Можете да го настроите на три различни скорости на вентилатора според конкретните нужди в дома. Съдейки по компактния правоъгълен размер от 45 на 31 сантиметра, новите въздухопречивстватели на Ikea са предвидени за малки помещения от по 8-10 квадрата, които искат да се възползват не само от по-добро и здравословно качество на въздух в затворени пространства, но и отличен скандинавски дизайн.

Именно там е втората основна сила на Fornuftig. Вместо да приличат на UPS или дебел рутер, Ikea-ският пречивствател на въздух e досущ като тонколоните от серията Symfonisk и се предлага в черно и бяло. Може да го закачите на стената или да го местите от стая в стая, където трябва.