На Hug or Handshake им трябва къс кеш, за да довършат як албум

Oще първият клип на Hug or Handshake бе достатъчно красноречива заявка за сериозните намерения на Антон Георгиев и Петър Трифонов да направят нещо читаво не само у нас, но и на изтоевропейската инди сцена.

Малко повече от година по-късно, БГ бандата има нужда от къс кеш, за да довърши Once Upon a Pink Sedan – дебютният албум на Антон и Петър, който излиза през май под формата на интеративен аудио-визуален сериал от шест видеоклипа, достъпни не само за нормално гледане в YouTube, но и за преживяване от три различни гледни точки в сайта на групата.

За целта, Handplayed (готиният колектив зад едни от най-добрите видеоклипове на Dayo и други местни банди) прекарват последните две години в подготовка на, по собствените им думи, едно от най-експерименталните и смели приключения, с които някога са се занимавали като продуценти. Шестте интерактивни видеоклипа проследяват една обща история, написана от петима сценартисти (Иван Ботев, Ангел Иванов, Влади Герасимов, Виктор Иванов, Тодор Бодуров) и режисирана от първите четирима от тях след три пълни пренаписвания на близо двеста страници само и само, за да можем да ги преживяваме по хиляди начини.

Съдейки po пилотния трейлър на кинематографската история, Once Upon a Pink Sedan This разказва за двама приятели от детинство, които се преоткриват като възрастни и решават да избягат от скучното си ежедневие с леко сюрреалистично пътешествие към знакови места, където сенките от миналото се срещат с демони от настоящето.

Всичките видеоклипове са вече снимани, остава само още работа по постопродукцията на последните три. Именно затова Handplayed и Hugs or Handshake стартират Indiegogo кампания за набиране на допълнителни средства, които ще им помогнат да довършат проекта в неговата цялост. Приемат прегръдки и ръкостискания, но обещават да зарадват само участниците в кампанията с всякакви неща от подписан постер, мърч и други артефакти до лична видео премиера и слава като изпълнителен продуцент на проекта (срещу $1000).

Indiegogo кампанията на Hug or Handshake е онлайн тук.