ГАЛЕРИЯ: Мобилните мутанти на фестивала Burning Man

Rocket Car на David Best е базиран на Cadillac Sedan от 1977 © Alexandra Lier

Автопаркът на фестивала Burning Man винаги прилича на сюрреалистична курортна флотилия от постапокалиптичния свят на Лудия Макс. Бърз преглед на наличните видеоклипове и снимки в мрежата по тази тема разкрива наистина безумната фантазия на хора, които конструират наистина хибридни превозни средства с гениални кръстоски на форми, идеи и много симпатично чувство за хумор.

Като страстен почитател на автомобилите и редовен посетител на фестивала през последните шест години, Alexandra Lier има не са достатъчно впечатления от първа ръка върху танспортната вакханалия, но и доста силен фотографски архив. Короната-липсата на физически Burning Man през 2020 (наред с всичко останало) позволява на немската артистка да подреди всичките си кадри в арт книга.

© Alexandra Lier

Mutant Vehicles представя сюрреалистичния пустинен свят на въпросните превозни средства, пардон, произведения на изкуството и техните създатели чрез върховни фотографии и интерактивни елементи като видео, аудио и по-големи кадри, за да се повозите на някои от включените артефакти и да слушате интервюта с хората зад тях.

Повечето техничени миражи са трудни за описване с думи, затова по-добре да се потопите в снимките на Lier и нейната книга, която набира (успешно) финансиране в Kickstarter ей така, докато си говорим спокойно. По-добър ескапизъм от това, особено сега, здраве му кажи:

The Golden Mean на Jon Sarriugarte и Kyrsten Mate е базиран на VW Beetle oт 1966 © Alexandra Lier
© Alexandra Lier
Monaco-то на Greg Baron е конструирано върху шаси на каравана Chevrolet © Alexandra Lier
Фарът Burnstream Point на Bruce Reuser и Darlene Reuser е базиран на DCB-36 Beacon © Alexandra Lier
The Schmoover на Gary Stefen е базиран на Honda Accord от 1998 © Alexandra Lier
Prodigal Swan (по дизайн на Dennis Hoffman) е изграден на основата на електрически карт Cushman © Alexandra Lier
Дизайнът на Valyrian Steel с V8 двигател на Henry Chang е патентован © Alexandra Lier

Kickstarter кампанията на Mutant Vehicles (128 страници, твърди корици, от 80 лева) е онлайн тук