NSFW: Nadia Lee Cohen e кралица на сюжетите с мега силни жени

Georgia May Jagger, Северен Холивуд, Лос Анджелис © Nadia Lee Cohen/Idea

Nadia Lee Cohen е само на 29, но вече изглежда като жена, готова да снима многомилионни кампании за Gucci и игрални филми с потентни истории за могъща женственост.

Родената в Лондон и базирана в Ел Ей девойка печели мигновено със своите хиперреалистични и силно стилизирани портрети на жени в различна форма на разсъблеченост, които са ситуирани в пълнокръвни, чувствени и много интимни сюжети с удоволствията и ужасите на домашния комфорт. И макар кадрите в първата авторска монография на Cohen да са снимани в продължение на шест години, Women e много хомогенно и кинематографско изследване на женската дуалност в театрален мизансцен.

Стоте измислени героини на Cohen са изиграни от нейни близки приятелки и жени, които фотографката среща инцидентно покрай работата за книгата. Впечатляващият коментар върху женската сила не е преиначен. Макар и тези истории да имагинерни, всъщност винаги са базирани на истинския живот, няма нищо фантастично. Амбициозното томче е богато на сюрреализъм и поп иконография, които контролират възприятията и трогват с оголена и сърецераздирателна женственост.

За разлика от внимателно конструираните и изиграни сюжети, еротиката е далеч от преднамерена. Независимо каква роля играят, нивото на разсъблеченост се определя от личната идея на всяка жена какво означава да се чувстваш разсъблечена. При всяка една от тях е различно, но по някакъв начин именно това вкарва някаква хармонична нишка и универсално чувство на сила в тези портрети.

Едновременно ретро и модерна, с много препратки към наследството на британското и американското кино, Women e една от най-добрите фотографски монографии на 2020.

Jessie Andrews, Сан Габриел Вали, Лос Аджелис © Nadia Lee Cohen/Idea
Nadia Lee Cohen, Северен Холивуд, Лос Анджелис © Nadia Lee Cohen/Idea
Lilia, Северен Холивуд, Лос Анджелис © Nadia Lee Cohen/Idea
Brooke Candy, Източен Холивуд, Лос Анджелис © Nadia Lee Cohen/Idea
Carol, Долината, Лос Анджелис © Nadia Lee Cohen/Idea
Flo, Бетнал Грийн, Лондон © Nadia Lee Cohen/Idea
Lauren, Бойл Хайтс, Лос Анджелис © Nadia Lee Cohen/Idea
Mickey, Даунтаун, Лос Анджелис © Nadia Lee Cohen/Idea
Mopesola, Уорли, Брентуд © Nadia Lee Cohen/Idea
Richie Shazam, Бруклин, Ню Йорк © Nadia Lee Cohen/Idea
Scarlett Carlos Clarke, Хампстед, Северен Лондон © Nadia Lee Cohen/Idea
Rita, Даунтаун, Лос Анджелис © Nadia Lee Cohen/Idea
Teddy Quinlivan, Бойл Хайтс, Лос Анджелис © Nadia Lee Cohen/Idea
Te’Juana, Холивуд, Калифорния © Nadia Lee Cohen/Idea
Veronika, Уорли, Брентуд © Nadia Lee Cohen/Idea
Violet Chacki, Холивуд, Калифорния © Nadia Lee Cohen/Idea

Women (твърди корици, 216 страници, тираж от 1000, Idea) на Nadia Lee Cohen струва 150 лева в Idea и лондонския Dover Street Market. Лошата новина е, че вече е разпродадена онлайн. Пишете на Idea, за да ви предупредят къде може да намерите още копия.