Всички филми за Bond вече не само по торенти, а и в HBO GO

Дали ще гледаме Смъртта може да почака в киносалон близкото бъдеще е въпрос, който вълнува не само продуцентите на франчайза за 007, но и всеки фен на приключенията на британския шпионин. И докато отговорът на последното засега е леко колебливото Април 2021 (ако условията позволяват), HBO взима подгряването с досегашните епизоди в свои ръце.

Технически погледнато, и в момента част от филмите за James Bond могат да бъдат извън торентите легално по стрийминг услуги. HBO GO обаче слага (временен) край на чуденето кой къде е (под наем в Amazon, за стрийм в Netlfix, никъде) с всички 26 заглавия от поредицата на 1 декември.

Предколедният маратон с пълната Bond колекция е удачна възможност да си припомним цялата поредица в хронологичен или в случаен ред според многобройните класации кои са най-добрите и най-слабите филми за британския женкар, шпионин, мисогинист, джентълмен и какво ли още не. Героят на Ian Fleming се появява за пръв път на екран с емблематичния Sean Connery в Доктор Но през 1962, преди да продължи с От Русия с любов, Голдфингър, Операция Мълния, Човек живее само два пъти, Диамантите са вечни и неофициалната бондиана Никога не казвай никога.

Connery е наследен от George Lazenby в прекрасния В тайна служба на Нейно величество от 1969, преди Roger Moore да застъпи с лека комедийна крачка за Живей, а другите да умрат, Мъжът със златния пистолет, Шпионинът, който ме обичаше, Муунрейкър, Само за твоите очи, Октопуси и Изглед към долината на смъртта. Timothy Dalton участва в два филма (Живите светлини и Упълномощен да убива), Pierce Brosnan се разписва в Златното око от 1995, Винаги ще има утре, Само един свят не стига и Не умирай днес, а любимият Daniel Craig започва своето царуване с фантастичния Казино Роял (2006). Така де, знаете къде да ни намерите всяка демекврийска вечер.

Всички филми от поредицата за James Bond са онлайн в HBO GO от 1 декември.