СЕЛЕКЦИЯ: Ароматните филмови свещи на A24

А24 има жесток подход към маркетинга на своите филми. Вместо да облъчва с реклами, маркетинговият отдел на американското филмово студио залага на интересни подкасти и страхотни сувенири, които добавят още червени точки към култовия статут на голяма част от заглавията в каталога.

А и обикновено свършват бързо. Освен обикновените плажни кърпи, къси панталонки за фитнес, тениски, чорапи и шапки с логото и името на компанията, дебели книги с оригиналните сценарии и безплатни плакати от Good Times и The Disaster Artist, А24 се грижи за провокирането на сетивата и домашния амбианс с жанрови ароматни свещи в колаборация с нюйоркското студио Joya.

Под жанрови разбираме осем свещи, които покриват всички тематични сай-фай (водна лилия и мускус), адвенчър (розмарин и кедър), ром-ком (дива ягода, кардамон и сандалово дърво), уестърн (евкалипт, кожа и бърбън), ноар (лимон, жасмин и ветивер), трилър (червен портокал и абсолю от тютюн) и мюзикъл (розов пипер и магнолия) заглавия, които са се появявали с логото на A24 през последните години. Да не забравяме и хорър жанр с аромат от велур и мандарина, който е вдъхновен от отдалечените езерни колиби, рушещи се къщи, черни котки и кървави ножове на обичани филми като Вещицата, Midsommar и Hereditary.

Така де, всеки филм влиза в дома и съзнанието на зрителя по различен начин, затова А24 и Joya го атакуват с внимателно подбрани аромати и симпатичен продуктов дизайн в свещи, които изгарят за около 50-60 часа. Или около 33 филма, ако трябва да сме съвсем буквални.

Ароматните свещи на Joya и A24 струват 80 лева (всяка) онлайн тук.