Girlscout: Молив поли и сутиени за мацки с Баухаус фетиш, от N°21

Alessandro Dell’Acqua има завиден повод за празник. Италианският дизайнер бележи първите десет години на своята миланска модна къща N°21 с мини колекция от молив поли и сутиени от една и съща материя, които сякаш са създадени за самоуверени дългокраки жени и работещи момичета с явен вкус към Баухаус и модернизма.

Или поне така изглежда от лъстивия каталог и промо видеоклип на линията, която включва точно 12 комбинации от 12 различни материи (кожа, туид, вълна, пайети и други секси платове) от досегашните колекции на марката, които олицетворяват особения поглед на Dell’Acqua за ултра женствена чувствителност.

Изборът на молив полите са единствен модел и акцент в юбилейната колекция не е случаен – Dell’Acqua обича да скицира всичките си идеи с молив, а ограниченото количество от по 100 бройки за всеки модел и използването на upcycled материи ги прави архивни от воле.

Всяка една от полите (от 390 до 580 евро) е номерирана, а комбинацията със сутиен (200 евро) фокусира вниманието към издължения силует, за да припомни, че най-добрият начин за справяне с объркващите времена е зарязването на домашните анцузи и носенето на неща, които те карат да се чувстваш привлекателен.

Последното е подсигурено не само от високата талия, но и от дълбоките цепки по бедрото или на гърба на всяка пола. Така де, каквото друго можем да очакваме от дизайнер, който знае как да превръща обикновени и скучни силуети в ужасно женствени модели и е работил не само за собствената си марка (преди да загуби името си и да основе N°21), но и за други привлекателни марки като La Perla и Rochas? Сексапил от 9 до 5 и не само.

Юбилейната капсулна колекция на N°21 е онлайн тук.