Реставрираният Land Rover Series I от 1950 отива на търг

© RM Sotheby’s

Когато през 2017 старият Defender остава в историята, Land Rover стартира програмата Reborn и се зарича да открие, реставрира и възстанови напълно 25 автентични автомобила от прословутата Series I (Defender се използва като име едва от 1983) у дома в Солихъл.

Всеки един от издирените и прибрани автомобили е минат през специална работилница в завода на Land Rover, където всички оригинални части са запазени, стига да е възможно, а негодните за реставрация компоненти са заменени от нови, направени от автентични материали и по технологии отпреди има-няма 70 години.

© RM Sotheby’s

Така се появява и така наречената Car Zero – нулевата бройка SWB (къса база) от 1950, която работи достойно в селскостопанските полета на Куинсланд, преди да се прибере обратно в Англия в окаяно състояние, за да бъде превърната в чисто новото чудо, което виждате на снимките и за което може да наддавате в търга на RM Sotheby’s през октомври.

© RM Sotheby’s

И макар да е използвана интензивно в промоционалните материали на Land Rover Reborn, нулевото въскресение на Series I все още изглежда великолепно с оригиналната си боя, брезентова горна част и Подвижни странични стъкла и е само на 126 километра от новото си летоброене.

Двигателят също е оригинален (1,6-литров бензинов агрегат с 55 конски сили) и най-вероятно ще стигне до цена между $90000 и $120000. Със сигурност има ентусиасти, които биха инвестирали в подобен музеен експонат, който се нуждае от сериозна поддръжка с напредването на времето. Така де, идва с 12-месечна гаранция, но птк е с дългогодишна история и статут на легенда в автоиндустрията на ХХ век.

Повече информация за Land Rover Reborn има тук. Още информация и заявки за участие в търга на RM Sotheby’s – тук.