Dr. Martens почита Sex Pistols (за втори път)

Краткото ТВ интервю на Bill Grundy със Sex Pistols през 1976 е легендарно не само заради очевидната неприязън на водещия към (псувните на) доволно пияните му и арогантни гости (и техните мажоретки), но и заради, но и заради потресените първи страници на утрешните вестници, които ги заклеймяват, но едновременно и с това им носят неимоверна слава и изстрелват пънк музиката начело на британската популярна култура.

Останалото е история, а живата асоциация с контракултурата ката друга легендарна марка да се колаборира с Lydon и компания за втори път в рамките на година и половина. Dr. Martens отбелязва своята 60-та годишнина с още две допълнения към миналогодишните чифтове и великите дерби обувки с надпис Boredom. Двата лимитирани чифта 1460 и 1461 отразяват горния инцидент по най-буквалния възможен начин. Ниските 1461 (298 лева) са подобаващо щамповани с въпросните черно-бели вестникарски страници от 1976 и емблематичните за Pistols думи Filth и Fury, без да пропускаме и деликатното Anarchy върху черните връзки.

Високите черни 1460 (350 лева) го играят по-консервативно с надписите Sex Pistols, Anarchy и God Save The Queen, разбира се. Историята зад цялата колаборация ги обрича на мигновен успех сред колекционерите и хората, които обичат да подаряват Martens-и от лимитираната колаборация с Joy Divison на дългокраки музикални момичета. Регистрирайте се в предварителните форми на сайта на Dr. Martens и други добри онлайн магазини като Еnd., за да се класирате за премиерата на 11 април.