Кико Костадинов люби, тачи и милее за новия Asics Gel-Kiril

Кико Костадинов задълбочава своето ползотворно сътрудничество със спортния гигант Аsics не просто с чисто нов силует, а със своеобразно завръщане към корените. След като оставя легендарния фотограф Juergen Teller да носи и снима миналогодишните Gel-Korica из Европа, дизайнерът ангажира режисьора Tommy Malekoff да представи актуалния Gel-Kiril с кратко филмче от страната.

Под кратко филмче разбираме приятно стилизирана история с фолклорен саундтрак, която вкарва новите кецове на Костадинов за Asics в центъра на отстранен от носталгия, национализъм и излишно патриотарство сюжет от типа всичко българско и родно любя, тача и милея.

Както се вижда и от самото видео, Malekoff се пробва да вкара всичко, което го е впечатлило – нестинарски и народни танци, бездомни кучета и каракачанки, бруталистки социалистически паметници, подводни хора и гайдари, силови тренировки с гуми от камион на заснежени и занемарани стадиони, мъжко хорово пеене, пехливански борби и огнени клади, както си му е редът.

Колкото до самите кецове, Gel-Kiril е първият авторски силует на Kostadinow за Asics, който е разработван повече от 18 месеца, преди да бъде представен на последната мъжка модна седмица в Париж. Наличните в три отделни разцветки (зелено/бяло, синьо/жълто и изцяло черно) кецове миксират скъп лукс и спортно ретро (мрежа с шахматно разположени ромбоидни панели, голяма емблема на петите, вълниста FlyteFoam подметка с интересна текстура) и струват 420 лева в избрани магазини като Sneakersnstuff от 8 февруари.