Timex преиздава още една секси класика за обикновени хора

Огромният успех на преиздадения Q Timex с определено вдъхновение от Rolex стимулира американската компания Timex да посегне към още един от красивите часовници в своя богат архив.

Falcon Eye (320 лева) e пореден рафиниран поглед към наследството на серията Q Timex от 1978, който печели не само с достъпна цена под 500 лева, но най-вече с внимателното пресъздаване на всеки детайл – от типичната за онова време плетена каишка от неръждаема стомана през функционалния люк за смяна на батерията, касата в два тона и диаметър от 38 мм, луминисцентното покритие, ужасно красивия наситено син циферблат и много ретро заобленото минерално стъкло.

Резултатът: читав и достъпен кварцов модел, който запазва духа на вдъхновилата го епоха и дава да се разбере, че можем да разчитаме на красота и в по-формалните предложения на Timex (като другия блокбъстър Merlin), а не само на спортен шик. Или, казано по друг начин, общо взето всичко, което обичаме от 70-тарския дизайн на квартцови часовници. Първата партида на Falcon Eye се разпродава за секунди, така че трябва да побързате, ако искате да го поръчате от онлайн магазина на Todd Snyder.