Музика за любов, отдаденост и разбити сърца, част III

Какво е да обичаш? Безкрайните опити да разберем любовта продължават с традиционната селекция на най-добрите любовни песни на всички времена с девет много различни, но много любими жени. Плейлист: Spotify и Youtube.

 © Георги Андинов

Алина Манова, гримьор, бесен фен на Sting и кралица на антикварните находки

S’Wonderful на Joao Gilberto: S’Wodnerful ми носи усещане за безвремие, море, ленени чаршафи, ароматно кафе, разходка с любовта и нещо сладичко споделено по пътя. Въобще, представям си целия филм, пълна хармония.

Антония Никова, моден  консултант, потомствен меломан и съосновател на платформата за музикални събития Sonder

Baby на Donnie & Joe Emerson: Навява ми много мили спомени. Дава ми усещане за безтегловност.

Петя Миронова, майка на Сиена, Стелан и Хана, директор Развитие в Американския колеж, редактор на детска литература в издателство Пурко, скандинавист и запален застъпник за правата на жените, децата и ЛГБТ+ общността

Your Love Is King на Sade: Моето поколение имаше приказка да си пуснеш с някой Sade на ауторивърс, а моята касетка почваше с Your Love Is King. Sade е някаква аудиоблагодат, перфектният секс саундтрак на всички времена.

Ева Вентова, арт директор и сценограф, потърсете я в Instagram

Yumeji’s Theme на Shigeru Umebayashi: В настроение за любов на Shigeru Umebayashi е първообразът на любовта в съзнанието ми – тъжна, непреодолима, страсна, монотонна и напротив. 

 © Yo Vo

Елена Бинева, световен и европейски шампион по художествена гимнастика, който моделства под шапката на Ivet Fashion

Some Nights на SAINt JHN: Илюстрира много точно един достна неприятен, но пък любим етап от моя живот. Обожавам стила на SAINt JHN, въпреки че не съм романтична или сантиментална личност.

 © Яна Лозева

Цвета Дойчева, актьор, танцьор (гледайте хореографския й дебют Дръж се на 24-ти март в Дерида и колаборацията Видение на 5-ти и 6-ти март в Студентски дом), съосновател на Abebe

San Tropez на Pink Floyd: Изпраща ме както в космоса, така и на крайбрежието. но винаги вкъщи, до човека ми.

Валерия Ангелова (или просто Jack), част от (не)кулинарния подкаст Дроб и Чили в мрежата на Говори Интернет и вечен експериментатор

Us на Movement: Защото любовната песен не е нужно да е тъжна или драматична. Любовта иска движение и емоция, понякога трошим преди и/или след нея.

 © Пейо Пеев

Тереза Восканян, редактор култура в Elle България, потърсете я в Instagram

Hurt You First на Niia: Често нараняваме превантивно, за да не бъдем ние наранени. Няма песен на Niia, която да не ми харсва, но тази ми е особено любима заради клипа на Саша Самсонова и комбинацията между мелодия и текст.

 © B2A

Богдана Данчева, архитект, съосновател на Back2Architecture

Absolute Beginners на David Bowie: Двама несъвършени хора решават, че се обичат. Красиво. Осъзнато.

Boyscout e в Spotify и Youtube.