Girlscout: Quinn e женски Spotify за аудио порно

© Daria Litvinova/Unsplash

След първоначални флирт с Dipsea преди няколко седмици решихме да проучим какво се случва с другите приложения, сайтове, хардкор ASMR формати и аудио клипове за деликатна стимулация aka порно.

Най-коментираният проект през последните няколко дни е Quinn – отворена платформа за четене и слушане на аудиоклипове, която се рекламира като нещо средно между Spotify и YouTube за еротични и сексуални подкасти. Последното е малко силно казано, защото става въпрос за предимно кратки аудио (никакви gif-ове и видео) клипове, а платформа си е точно на място, защото може да пращате съобщения, да харесвате и да коментирате като във всяка друга социална мрежа.

Една от създателките на Quinn е Caroline Spiegel – по-малката сестра на Evan Spiegel от Snapchat, която не се срамува да разяснява всички тагове в категориите като (мъж за жена), F4F (жена за жена), MFM (тройки) и DD-LG (малкото момиче на татко). Целта на девойката е повече от амбициозна, a именно да превърне новия си сайт в най-голямата платформа за еротично аудио в интернет.

За разлика от естетските курирани истории на Dipsea, ренесансът на аудио порното в Quinn се случва с потребителско съдържание ала YouTube и YouPorn, а Spiegel и нейният екип само изграждат инфраструктурата, необходима за да качвате своите сексуални ролеви игри и фантазии. По подобие на PornHub, Quinn предвижда да плаща за създаването на премиум съдържание, а всички останали могат да получават бакшиши от доволни слушатели – функционалност, която ще бъде активна до края на годината.

Досущ като останалите подобни платформи, качеството на клиповете в Quinn варира сериозно, тъй като проектът на Spiegel e отворен и за професионалисти, и за аматьори, стига да спазват правилата – без кръвосмешения (но с доведени братя и сестри), без животни, без непълнолетни и малолетни и без насилствени изпълнения. За добро или зло, модерацията е оставена в ръцете на потребителите.

Та така. Цялата концепция следва идеята, че видеото е по-стимулиращо от аудиото, но аудиото е не само по-стимулиращо от чистото въображание, но и способно да провокира съзнанието така, както видеото не може. Секс за ума и тялото по едно и също време. Dipsea, Literotica, Bawdy Storytelling и Reddit форума r/GoneWildAudio си имат нова конкуренция.

Quinn е онлайн тук.