From Zero To Hero или историите на успели (читави) хора у нас

Американската предприемаческа култура често се е сблъсквала с упорития български скептицизъм. За щастие, дори у нас съществуват достатъчно добри примери за хора, които преследват мечтите си и успяват да се измъкнат от блатото на посредствеността, триумфа на амбициите над истинските възможности, канско опростачване, патологичен мързел, дървена философия и задължителна апатия.

Подкрепената от Америка за България видео поредица From Zero To Hero опитва да удари елегантен ъперкът в брадичката на всеки от гореизброените недостатъци не с назидание, а с много симпатичен сериал за истинските истории на българи, постигнали своите мечти сами и и с много труд, а не само и единствено на гърба на чужда помощ и средства.

Първият сезон на поредицата на студио B2Y Productions и неговия лидер Александър Кенанов се състои от девет епизода на трима режисьори, които обръщат внимание на читавите хора за пример, които има на какво да ни научат в своите кратки епизоди за From Zero to Hero:

Розалия Димитрова открива поредицата с историята на Escreo или Елена, Ясен и Искрен, които се запознават в Щатите на програма за млади предприемачи и се харесват достатъчно, за да се върнат в България и да започнат собствен бизнес за иновативни бои. Следващите епизоди на Димитрова като режисьор са за един от най-успешните зъболекари у нас, за милионния бизнес на две приятелки, които се запознават във фитнеса и за човек, минал през ада на личните си демони, за да стигне до създаването на био шоколад и устойчив бизнес със своите роднини.

Любовта на Явор Алексов към автомобилите го кара да отвори един малък гараж с брат си в семейната си къща в Бистрица. Скоро Алексов се запалва от първите дрифт опити в България и започва да инвестира и в тази посока. Мирафиори става все по-голям сервиз, а в отбора се включват нови състезатели. Следващите епизоди на режисьора Любомир Печев са за Константин Рангелов и Свилен Рангелов от Дронамикс и за скулптура Александър Давидов.

Третият епизод е режисиран от Кеворк Асланян и посветен на мъж, който преследва любимата си работа с хъс и целеустременост. 40-годишният Тодор Лазаров e бивш състезател по джудо и самбо, както и професионален кино каскадьор от близо 20 години – време, за което е участвал в десетки холивудски продукции, снимани у нас, а и по света. Историята на родения в малко благоевградско село харизматичен мъж е сериозен низ от лишения, дилеми и леки почивки, сред които обаче липсват каквито и да било откази. Освен този да се премести да живее извън България и да преследва мечтата си някъде навън, защото тук си тежи на мястото. Другият епизод на Асланян в първия сезон на поредицата е посветен на архитекта и борец за качествено градоустройство в столицата Любо Георгиев.

From Zero to Hero е всяка сряда по БНТ 1 от 21:20 и онлайн във Facebook, YouTube и Instagram.