Онлайн магазинът на Banksy работи само с регистрация

Малко след публичната акция с магазина в Кройдън, който никога не отваря, Banksy стартира същинската част на последния си проект за изкуство, покъщнина и разочарование. Новият уебсайт на световноизвестния уличен артист Gross Domestic Product позволява на феновете да се регистрират, за да получат шанс за закупуване на интерпретации на някои от най-известните му работи като бронежилетката на Stormzy от Glastonbury, прословутата шега с нарязаната картина под форма на тениска, чаши, възглавници и други екстри за дома на всеки колекционер.

Бронежилетка, една-единствена бройка за £850

Макар голяма част от включените предмети да са в една единствена бройка, други като спрейовете и тениските са налични в по-големи количества и на по-достъпни цени, започващи от 10 паунда като за по-скромни ценители на изкуството на Banksy. Системата с предварителна регистрация до 28 октомври цели да се справи с прекомерното търсене, като даден равен шанс на всеки да се класира за покупка на един-единствен продукт с отговор на въпроса защо изкуството има значение.

Принт Хвърлячът, 100 броя, всеки по £750

Сред условията на Gross Domestic Product е и крайно забавното оправдание, че това не е съвсем читав магазин. Всъщност си е съвсем истински, продава неща, пази личните данни и връща пари, но всички продукти са направени в арт студио, а не във фабрика. Banksy твърди, че всичко е направено от рециклирани материали (когато е възможно) от няколко човека в среда, която толерира дневното пиене на работното място.

Ultra HD TV, скоро

Съответно няма големи количество и не е готово да бъде разпратено мигновено – предупредени сте, че Gross Domestic Product може да се окаже много разочароващо шопинг преживяване, особено ако успеете да направите поръчка. Дали физическият и онлайн магазин на Banksy е успешна стъпка в борбата срещу корпорация, искаща да патентова неговото име за свои картички, умен трол на публиката или интелигентно разширяване на сатиричната му империя, предстои да разберем.

Надгробен камък, скоро

Gross Domestic Product е тук.