Отиваме за хайвер и риба на Fish Fest 2019

© Космос

Помним миналогодишния дебют на Бакхус Fish Fest заради добрата храна, интимната атмосфера и симпатичните хора пред и зад щандовете с пресни, пушени, мариновани и готвени риби и подводни деликатеси. Второто издание на единствения фестивал на морската храна в София добавя втори ден към програмата, обръща внимание на устойчивостта на риболовната индустрия с малко помощ от WWF и се разполага нашироко под навеса на реновирания пазар Ситняково.

Новата локация отразява интереса към събитието, препълнило градината на Grand Hotel Sofia миналата година, но най-вече е продължение на желанието на Бакхус да подкрепя развитието на пазарите в столицата и да им помога да се превръщат в съвременни дестинации за добри български и вносни хранителни продукти. В случая прясна риба, див улов, големи риби, малки, черноморски, средиземноморски, черупчести, мекотели, веян паламуд, миди, стриди, супа от омар, рибни бургери, сашими, раци, октоподи, азиатски изкушения.

© Cinecitta

Тази годината щандовете за прясна риба и морски дарове са на Метро, Balkan Fish, първата ферма за отглеждане на африкански сом Fish Farm Clarias, Whole Caviar, Морски риболов Несебър и дебютиращия български бранд Черноморски улов, чийто екип ще разкаже за устойчивите практики за риболов. Ястията – сред които крем супа от бели аспержи и Пино гриджо с месо от лобстер, крем от авокадо и лиофилизиран пъпеш, пълнени миди с ориз или grilled cheese сандвич с топло пушена пъстърва и салца фреска – са на ресторантите Bistrello, Космос, Royal Thai, Cinecitta, Lili Pham, турския Turqoise, както и от кухните на L’Instant, Метро Академия и ShowHow Tomeko. Още? Селекция вина, анасонови напитки, гръцки разядки, люти сосове, сладкиши, хляб, кафе и диджей сетове от резидентите на Терминал 1.

Участието на природозащитната организация WWF в събитието пък е в част от работата й за опазване на живота в моретата океаните и поминъка на хората, които разчитат на него, реализирана в две основни направления – интерактивна инсталация, за да направите информиран избор каква храна консумирате, и наръчник Рибен буквар 2.0 за всеки посетител с информация как по възможно най-щадящия природата начин да се наслаждавате на риба и морски дарове. Отиваме.

Бакхус Fish Fest е на 19 и 20 октомври от 10:00 до 22:00 на столичния пазар Ситняково. Цената на билетите започва от 5 лева за един ден онлайн тук.