Lufthansa прави мебели и аксесоари от рециклиран Airbus

Летяща маса за кафе от предкрилка на A340-600 D-AIHO, 5998 лева

Lufthansa прави микроскопична крачка да намали въглеродния отпечатък на своя бизнес и да, хм, излети над конкуренцията в надпреварата за устойчив бизнес със своя собствена upcycle колекция.

Маса за кафе с прозрачен стъклен плот, направена от фюзелажа на A340-600 с два илюминатора, 4444 лева за всяка от 8-те бройки

Дузината лайфстайл аксесоари и мебели са произведени от частите на широкофюзелажния Airbus А340-600 D-AIHO, който кръстосва най-дългите маршрути на немската авиокомпания в продължение на десетилетие, преди да бъде пенсиониран през 2016.

Стенен часовник от фюзелаж и илюминатор с оригиналната боя на самолета A340-600 D-AIHO, 1380 лева за всяка от 20-те бройки (разпродаден)

Малко след като го разкоства и взима всичко необходимо, Luftnasa наема известни продуктови дизайнери и експерти по устойчивостта да рециклират фюзелажа, за да създадат доста приятни маси за кафе с илюминатори, мигновено разпродадени часовници и барове за стени, а дори и скулптура, която да стои на пиедестал в дома на всеки фен на Airbus.

Стенен бар от фюзелаж с два илюминатора от A340-600 D-AIHO с добавени дъбови кутии, 2444 лева за всяка една от 54-те бройки (разпродаден)

Материалите от тапицерията и инструкциите за безопасност пък отиват за няколко раници, несесери и дори одеяло за пикник, a алуминиевата облицовка на самолета се превръща с готини висококачествени, ключодържатели. Така де, всеки самолет на Lufthansa е направен от много скъпи, висококачествени и издръжливи материали, защо да ги оставят на гният на бунището?

Бяла маса за кафе от фюзелажа на A340-600 D-AIHO, 2798 лева за всяка една от 30-те бройки

По-добре да ги използват – малка стъпка в полза на природата, но голям скок за всеки колекционер на авиационна техника и сувенири, който иска да се сдобие с част от историята на една от най-известните авиокомпании на цени от 50 до 6000 лева.

Ръчно изработено одеяло за пикник от одеяла за бизнес класа с допълнително покритие против влага и кожени дръжки, 238 лева
Бизнес чанта одеяло и кожа от седалки (398 лева), куриерска раница от кожа от седалки, инструкции за безопасност, калъфи за облегалки за глава и одеяла от бизнес класа (298 лева), мултифункционален сак от одеяла за бизнес класата (64 лева), козметичен несесер от инструкции за безопасност и калъфи за облегалка (98 лева) и сив портфейл за кредитни карти от облегалка за глава (130 лева)

Мебелите и аксесоарите от Upcycle колекцията на Lufthansa са тук.