Банските на 05 Studio: от истински момичета за истински момичета

Chami, Даяна и Eкатерина от Елен Неврокопска © 05 Studio

Сианна Маринова и Теодора Вукодинова продължават кротко и елегантно да подминават прекомерно сексуализирания женски образ в индустрията за бельо (и у нас) и съвременната попкултура.

Двете мацки зад българския бранд за бельо и бански 05 Studio предпочитат да се вдъхновяват от истинските жени около себе си. Стремим се да представяме жени, които се чувстват щастливи и удобно в телата си. Чрез самите продукти и тяхното визуално представяне искаме да ги вдъхновим да се чувстват по-уверени с естествената си красота и извивки. 05 Studio е създаден от жени за жени.

Екатерина, Даяна и Chami от Елен Неврокопска © 05 Studio

Съвсем естествено, музите зад последната им колекция бански костюми не е заключено само и единствено в папката с любими артисти, фотография, филми, платове и цветове, а и нуждите, начина на живот и обратна връзка от реалните им клиенти. Именно те ги насърчават да подходят малко по-експериментално (и може би рисковано) както в предходната колекция бельо, така и в настоящата с бански. Заложихме на доста повече цветове и модели, за да добием по-пълна представа за предпочитанията на клиентите и да създадем база данни, специфична за нашата целева група.

Chami и Даяна от Елен Неврокопска © 05 Studio

 Отделно, фактът, че Сианна и Теодора са две жени, които понякога трудно взимат решения, също играе роля да постъпят дипломатично и демократично една с друга и да си позволят по-широка цветова гама. Двете не крият, че изпитват определен страх от ярки цветове и предпочитат пастелни и матови земни тонове. Обаче точно внимателно подбраните цветове са ключови за колекциите, тъй като позволяват на иначе по-изчистените базови модели да се отличават.

Chami, Даяна и Екатерина от Елен Неврокопска © 05 Studio

Добавяме и малко по-женствени модели с връзки, както и няколко по-блестящи платове в масленозелено, керемидено и бежово и всичко е точно. Всички модели са изработени от предимно италиански щокови платове, за да го играят една идея по-устойчиви и да подпомагат намаляването на отпадъчен материал. Кройките не се стандартизирани, а направени лично от двете момичета и това е причината не само да изглеждат добре, но и да носят удобство и увереност на жените, които ги носят.

Даяна и Екатерина от Елен Неврокопска © 05 Studio

Доста от близките им приятелки влизат в ролята на опитни зайчета, което им помагат да пробват всеки от моделите на различни размери и форми и да си вземат бележка още в първите етапи на подготовката на всяка колекция. Радваме се, че ни търпят, а това прави целия работен процес по-забавен. Същото важи и за последната кампания с истински момичета на брега на язовир Искър. Снимахме с Елен  Неврокопска и трите прекрасни жени Даяна, Екатерина и Чами с идеята за меланхолично-носталгична атмосфера и лек ретро вайб, който да пасва на новите модели бански. Кампаниите ни напоследък са чудесен  пример  как  брандът  ни  свърза  постоянно със  страхотни  хора  –  с някои сме близки отпреди, с други се сприятеляваме именно покрай общи проекти.

Екатерина, Chami и Даяна от Елен Неврокопска © 05 Studio
Даяна от Елен Неврокопска © 05 Studio
Chami и Даяна от Елен Неврокопска © 05 Studio
Екатерина от Елен Неврокопска © 05 Studio
Екатерина, Chami и Даяна от Елен Неврокопска © 05 Studio

Новата колекция бански на 05 Studio е онлайн тук.